Mest onderzoeken of preventief ontwormen?

Mestonderzoek met behulp van microscoop en vloeistof (Epsom salt oplossing), geeft een goed inzicht in de darmflora van uw paard. Door deze manier van checken (met de Mc Master methode) weet u waar u aan toe bent en mocht het paard ontwormd worden, krijgt u advies welk werkzame middel het meest effectief is.

Wij werken samen met Dierenarts Paul vd Hurk, hij is bereikbaar op 06-38913817 en heeft geen praktijk meer, maar werkt nu uitsluitend met paarden, een wormenkuur bij hem aanschaffen is dus gewoon mogelijk op basis van de Pdf.

NIEUWS: Sinds kort kunt u ok bij www.dierenkliniekdedorpskern.nl de wormenkuur aanschaffen. Adres is Kerkstraat 49, 2201KL Noordwijk ZH tel.nr.071-3613972. Ze zijn van maandag t/m vrijdag open van 9:00-17:30, bel even of de kuur aanwezig is.

Als u het advies krijgt uw paard te ontwormen ontvangt u ook een (gratis)nacontrole.

Dat betekent dat u 2 tot 4 weken na het mestonderzoek deze weer in kunt leveren en onderzoeken wij of de kuur zijn werk heeft gedaan en uw paard wormvrij is.

De Wormcheckkit (compleet met informatiekaart, kleine zakje voor mest en handschoen en uitleg hoe u het mestmonster kunt gebruiken) kunt u bij verschillende locaties meenemen. U betaalt pas als u de kit inlevert.

Welkoop te Rijnsburg

Hano te Noordwijkerhout

Rijvereniging de Burchtruiters te Rijnsburg

Rijvereniging Voorruiters te Voorhout

Stal van Paridon te Katwijk ZH

Stal vd Gugten aan de Wassenaarseweg te Katwijk ZH

Manege JonkerĀ aan de Noordduinseweg 7, 2221 BL Katwijk aan zee

De Kleihoeve te Katwijk

Roos Diervoeders te Nieuw Vennep

De Wormcheckkit bestaat uit een kaart waarop je de informatie van jou en je paard kunt noteren. Zorg dat je emailadres goed leesbaar is! Ook zit er een kleiner zakje in, waar een handschoen in zit, deze kun je aandoen en een verse drol van je paard in het kleine zakje doen en deze goed sluiten, handschoen mag weg. Dan stop je het kleine zakje met de drol in het grotere zakje met de informatiekaart en lever je deze dezelfde dag nog in. Er zit een uitgebreide stappenplan kaartje bij in, dus kan haast niet missen. Max 3 werkdagen na betaling van de mestkit ontvang je de uitslag via de email.

Er is nu ook een jaar abonnement verkrijgbaar met 4 onderzoeken voor slechts 34,00!!

Voor de deur rechts (Loogkruid 10, 2224GN Katwijk ZH) staat koelbox waar u de wormcheck kit in kunt deponeren.

De betaling kun je op 3 manieren regelen:

1. Je voegt het geld toe aan de wormcheckkit, je ontvangt binnen 2 werkdagen de uitslag via de email.

2. Je kunt het bedrag overmaken op rekening NL 07 KNAB 0257640800 t.a.v. LC Ranch met je naam en mestonderzoek naam paard. Als de betaling binnen is ontvang je binnen 2 werkdagen de uitslag via de email. Let even op dat als je vrijdag geld overmaakt dit pas maandag zichtbaar is op mijn overzicht.

3. Op verzoek kunnen wij een tikkie versturen.

Mail voor meer informatie naar info@lcranch.nl of neem telefonisch contact op,

tel. 06-10 894 305.