PTV Trainingen

Bij de LC ranch kunt u terecht voor zogenoemde PTV training.

PTV is een onderdeel van de TREC-sport, zie voor meer informatie de website van trec-club Nederland

Wat is de PTV?

De PTV is het derde onderdeel en staat voor Parcours en Terrain Varié oftewel een behendigheidsparcours of terreinrit. De organisatie kan kiezen uit zo’n 35 verschillende hindernissen, die onder het zadel of aan de hand gedaan moeten worden. De hindernissen zijn natuurlijke of gesimuleerde moeilijkheden, zoals een boom, brug, poort, achterwaarts of een waterpassage.

De route van de PTV is 1,5 tot 5 kilometer lang en moet afgelegd  worden in een ideale tijd met een snelheid van gemiddeld 8 tot 12 km/u.

Je mag zelf kiezen welke gang je tussen de hindernissen aanhoudt, maar tussen de markeringen bij een hindernis kan de gang het aantal punten bepalen wat je voor de hindernis krijgt. Een niet genomen hindernis levert geen punten, maar ook geen diskwalificatie op. Wel moet je je afmelden bij de hindernisjury, deze zal aangeven wanneer je mag vertrekken naar de volgende hindernis. Het parcours kan je van tevoren bekijken, vaak met de organisatie, die de hindernissen nog zal toelichten. Tijdens de PTV zal de jury van een hindernis de combinatie beoordelen op doeltreffendheid, doorzettingsvermogen en de stijl.

De hindernissen is een leuke manier om samen met je paard te werken en elkaar te leren vertrouwen. Voor het oefenen van deze hindernissen kun je kijken naar het kopje training.